fbpx
Shadow

Recension av Stokke Trailz duovagn

Sammanfattning av recension av Stokke Trailz

En lyxig, äkta terrängvagn som är utmärkt att köra och bekväma för de små. Stokke trailz kör bra över alla terränger, justerbart handtag, robust design, den har bra förvaringsutrymme och den ger helt klart värde för pengarna. Nackdelen är att den är större än andra vagnar och aningen dyr.

stokke trailz med liggdel svart stokke trailz sittdel blå

Fördelar

Robust, snyggt, bekvämt, bra förvaringsutrymme, bra barnvagn / sitthöjd, klumpiga hjul, slät över alla terrängar, lätt att manövrera.

Nackdelar

Stor, dyr. Jämför erbjudanden från olika webbshopar.

Tips på barnvagnsbutiker:

Vår recension

Stokke trailz

Stokke är kända för barnmöbler (tripp trapp barnstol) och barnvagnar. Företaget grundades 1932 på norra västkusten och specialiserat på sittlösningar, det var först 1972 med avtäckningen av Tripp Trapp, designad av Peter Opsvik, att Stokke började sin roll i världen av barnmöbler. Detta expanderade på 90-talet och ledde till lanseringen av sin första barnvagn, Xplory 2003. Sedan 2006 har de endast fokuserat på att skapa premium barnmöbler och -utrustning och är nu marknadsledande inom flera kategorier i många länder. Med sin nyaste barnvagn påstår Trailers Stokke att det är gjort en barnvagn som är ”byggd för äventyr, tar dig vart du vill åka – under alla årstider och alla terränger.” Trailz har, som ett alternativ till Bugaboo Buffalo en extra fördel – dess högplacerade sits, utformade för att stärka relationen mellan förälder och barn genom att främja bättre ögonkontakt och interaktion. Till skillnad från andra välkända märken är Stoke Trailz med sits endast lämplig från 6 månader, om du vill använda den från födseln, måste du fästa liggdelen. Mot föregångaren Stokke Crusi erbjuder Trailz större luftfyllda däck och en större vattentät väska.

Klarar den verkligen all terräng som Stokke hävdar?

Vagnen har testats på alla terrängar som var tänkbara, från kullersten till grus, hål i vägen och det visade sig vara 4×4 av barnvagnar. Klippor, sandstränder och kuperade backar – den klarar allt. Den glider lätt över våt sand utan att det fastnar. Den vattentäta förvaringsväskan under duovagnen innebär att du inte behöver oroa dig för att dina saker blir våta. Dess stora luftfyllda däck, avancerad fjädring, låsbara svänghjul, justerbart handtag och säker fotbroms, gjorde Stokke Trailz lätt att manövrera. Den robusta suffletten håller fast sin position och med inbyggt UV50-skydd känner du dig trygg när du är ute med ditt barn i solen. Du kan också förlänga suffletten och erbjuda extra skydd mot solen.

Stokke trailz sittdel med reg

Hur är den att styra?

Styrningen är enkel och den rör sig så smidigt över steniga ytor utan att barnet märker av det.  Trots sin stora ram känns inte barnvagnen tung och var lätt att köra uppför och lyfta vid höga trottoarer. Stokke Trailz har en stor fotbroms som är lätt att trycka på och av. Handtagets höjd kan justeras till flera positioner. Handtagskyddet gör det bekvämt att hålla.

Hur är Stokke trailz i kollektivtrafik?

Den är lätt att köra i kollektivtrafiken. Men på grund av sin skrymmande ram skulle jag inte försöka ta den på kollektivtrafik under rusningstid. Det skulle vara omöjligt att få det på ett packat tåg och om du lyckades komma vidare innan pendlare staplade in, skulle jag frukta att du skulle få många arga blickar. Vagnens robusta ram gör att du känner att ditt barn är säkert skyddat mot stress och rörelse.

Hur bekväm är liggdelen på Stokke trailz?

Väldigt bekväm. Trailz liggdel är är rymlig, välfodrad och varm. Liggdelen har ett område som du kan öppna för extra ventilation. Men det är fortfarande väldigt varmt, så varma sommardagar kan du skippa filten.

stokke trailz med liggdel

Har Stokke Trailz en högt placerad sits som andra Stokke barnvagnar?

Det har den! Detta är en favoritfunktion i Stokke. Det är skönt, speciellt för dig med ryggproblem, att inte behöva böja sig så långt ner.  Det är skönt att kunna vara nära ditt barn och ha lätt ögonkontakt med barnet och även nå barnet med lätthet.

Hur viks och lagras den?

Medan det är lätt att vika Trailz så blir den inte särskilt kompakt. Chassit blir 95x63x35 cm ihopfällt. Tar man av hjulen blir chassit bara 86x54x23 cm.

Resesystem?

Ja

Stokke trailz med resesystem

Hur är förvaringen?

Trailz har en bra mängd förvaring, den vattentäta korgen under är stor och kan ta massor av påsar. Det finns också extra små fickor på framsidan av bärkåpan för att lagra allt du vill ha nära hand som din handväska.

Hur ser stokke trailz ut?

Det första du märker om Stokke Trailz är dess snygga design. Trots att det är en robust vagn är den elegant.  Den ljusa Urban Blue-färgen är riktigt snygg och får flera beundrande blick

Är den värd pengarna?

Även om den kostar en del Stokke Trailz värd pengarna. Men det är också mycket jämförbart med alla andra avancerade buggies som Bugaboo Cameleon3 (10 000 kr) och Cybex Priam ( 10 000 – 11 000 kr). För kvalitet, egenskaper och återförsäljningsvärde för denna vagn är det värt det och du får vad du betalar för.

Är den lätt att sätta ihop?

En tydlig instruktionsbok med lättlästa bilder gjorde det enkelt. Varukorgen och handtaget var redan fastsatta. En cirkulär display växlar från till rött till grönt för att ange att liggdelen/sittdelen är ordentligt placerad. När du monterar liggdelen, klickar madrassbasen helt enkelt på plats och solskyddet glider lätt. Barnvagnen monterades inom några minuter.

Slutsats

Det handlar om att väga upp vad de viktigaste egenskaperna är för din livsstil. Stokke Trailz är perfekt för föräldrar som vill utforska och njuta av utomhus med sitt barn. Stadsföräldrar kanske vill ha en duovagn som viks och öppnas på sekunder med en hand som gör den mer lämplig för upptagen kollektivtrafik. Men sådana duovagnar erbjuder inte Stoke Trailz. Strunta i att resa i rusningstid för alla de andra fördelarna som Stokke Trailz har att erbjuda, som att det är lätt att styra, komfort för ditt barn, snyggt utseende och hög sittplats. Det är dock inte en barnvagn som passar alla budgetar, vilket betyder att det är dyrt men du kommer att kunna sälja till ett bra pris.