fbpx
Shadow

Recension av Hauck Duett 2 tvillingvagn

Sammanfattat om Hauck Duett 2

Hauck Duett 2 är prisvärd multifunktionell tvillingvagn med två individuella sitsenheter som kan anpassas till många olika positioner. Lätt att köra, billig och kompatibel med bilstol.

barnvagn hauck duett 2 hauck duett 2 med regnskydd

Fördelar

Kan konverteras från en singel till en dubbelvagn, lätt att köra, bekväm för barn, lätt men robust, har justerbart handtag.

Nackdelar

Behöver mer förvaring

 Specifikation

Vikt: 15,6kg, Höjd,bredd, längd: 104 x 64 x 111 cm, Mått ihopvikt: 102 x 62 x 48, Resesystemskompatibel: Ja, Lämplig från födseln: Ja, Vändbar sits: ja

Liggläge: Tre lägen inkl fullt liggläge, fempunktsbälte,

Vår recension

Medan det tyska företaget Hauck kanske inte är det vanligaste barnvagnsmärket betyder det inte att det inte är ett etablerat märke.

Det har faktiskt funnits i nästan 90 år och är en av världens marknadsledare när det gäller babyutrustning.

Det har vunnit flera utmärkelser genom åren. Hauck Duett 2 dubbelvagn är en uppdaterad version av Hauck Duett barnvagn, som har varit på marknaden sedan 2011 och verkligen visat mycket effektivitet som tyskarna är kända för.

Hur skiljer den sig från den ursprungliga Duett?

Det har varit några förändringar på den här nya versionen av Hauck Duett- barnvagnen, en av dem är att det finns mycket mer utrymme i andra sätet, ca 3 centimeter.

Handtaget är nu höjdjusterbart och det finns ett separat regnskydd för varje sittenhet och i motsats till originalversionen är regnskyddet nu inkluderat i priset, ca-ching!

Har Hauck tagit upp de klagomål som togs upp vid första Duett?           

Det har de! Många Duett ägare klagade över att den ursprungliga dubbelvagnen var svår att vika ihop. Det problemet verkar inte finnas kvar. Även om det inte är det lättaste att vika ihop den med en hand, men det är inte ett direkt problem.

Föräldrar uppgav också att den ursprungliga Duetten var mycket skrymmande och svår att passa in i bilens bagageutrymme. Men detta har också åtgärdats. Och det sista klagomålet som hade blivit sagt om Hauck var att föräldrar tyckte att det var tungt att köra. Det beror mycket på att det är en tvillingvagn. Den nya modellen är däremot lätt att köra och manövrera. Merparten av vikten är faktiskt barnen som sitter i. Och den vikten är svår att komma runt.

Ursprungligen var Duett 2 inte resesystemkompatibel, något som verkligen chockade många. Emellertid har de sedan gjort barnvagnen kompatibel med Hauck Zero Plus Comfort 0+, bilstol.

Hur lätt är den att förvara?

Den lagras lätt under trappan i upprätt läge, men om du vill lägga ner det för att spara utrymme är det enkelt att ta bort båda platserna, eftersom de bara glider in och ut ur sina positioner. Sedan fäller du bara ramen och allt kan staplas ovanpå varandra.

Den konverterar från en singel till en dubbelvagn: Hur fungerar det?

Ändringen från singel till tandem är förvånansvärt enkelt. Du lägger helt enkelt en plats för ditt barn på baksidan genom att slå den på plats.

hauck duett tvillingvagn

Fungerar Hauck Duett 2 bättre som en singel eller en dubbelvagn?

Det finns sex ställen som du kan justera denna barnvagn till: tre som en enda barnvagn, tre som en dubbelvagn. Som enkel barnvagn är det inga konstigheter alls.

Som tvillingvagn får det ena barnet svårare att se ut. Fötterna kommer också ner i förvaringskorgen i ett läge vilket gör att barnet kan skita ner där. Har du mycket i förvaringskorgen kan det blir trångt.  Bäst utrymme får barnet om båda är framåtvända.

Hur är sitsens storlek?

Sitsens storlek har en bra bredd och djup. Det finns gott om plats i sitsen för att barnet ska växa och eftersom det finns möjlighet att ligga platt, kan den användas från födseln.

I syskonstolen finns det lite mindre utrymme.

Hur är Hauck duett 2 att köra?

Hauck duett 2 är lätt att köra och den tar med lätthet kanter, gräs och stenar i farten. Bakdäcken är större än de främre, vilket gör det lättare att använda. Ibland låser ett av framhjulen, vilket innebär att svängfunktionen blir immobiliserad och du kan inte köra den lika lätt. Det här är en enkel lösning, och kräver bara att du trycker till en spak.

Hur är bromsarna?

Bra. De drivs av en fotpedal.

Hur är förvaringskorgen?

Är syskonstolen och syskonet i finns det inte jättemycket plats. Utan syskonet får du med lätthet plats med skötväska och lite shopping. Barnvagnen skulle behöva några extra förvaringsfickor.

Är ramen stark och hållbar?

Hittills verkar ramen som att den kommer att stå pall över tid.Den är robust och välgjord.

Hur är barnvagnens höjd?

Ja, det faktum att handtaget nu är justerbart är ett stort plus i vårt hushåll, gör att föräldrarna nu slipper böja sig för att köra vagnen.

Vad tycker du om suffletten?

Suffletten är stor. Om det är en särskilt ljus dag finns det en extra flik som kan dras ner för att ytterligare skydda barnet från solens strålar. Det finns också ett blixtlås som kan öppnas för att ta fram ett nätfoder om du vill ha lite mer ventilation.

Ger Hauck duett 2 bra valuta för pengarna?

Ja, verkligenr. Tittar vi på andra tvillingvagnar verkar det som att Duett 2 prislapp ligger bra till prismässigt. Det är ingen Bugaboo men då ligger den inte heller på ens en tredjedel av det priset.

barnvagn hauck duett 2 hauck duett 2 barnvagn hauck duett enkel barnvagn

 Är den lätt att montera?

Inte riktigt. Anvisningarna är en serie diagram vilket inte alltid var det lättaste att förstå. Det hade varit praktiskt att få några förklaringar bredvid illustrationerna.

Slutsats:

Vi rekommenderar starkt denna tvillingvagn. Den är lätt att köra, bekväm för barnen och har en väldigt vettig prislapp. Den är också kompatibel med bilstol.

Även om du inte har två barn, är det värt att planera förut och köpa det för när tiden kommer, eftersom den lätt kan konverteras från en singel till en dubbelvagn.