fbpx
Shadow

Recension av Hauck Roadster Duo tvillingvagn

Sammanfattat om Hauck Roadster Duo

Du får vad du betalar för – Hauck roadster duo kan du köpa för ett bra pris men det återspeglas i kvalitet och uppmärksamhet på detaljer.

Hauck roadster duo

 Fördelar

Mycket prisvärd för en dubbelvagn, lätt att vika och vikas ut, helt ställbara stolar

Nackdelar

Tung för att köra och styra, för bred för många dörröppningar, säten och tyg, mycket spetsig, inget regnskydd ingår i priset, suffletten känns som den ska lossna, stor och opraktiska vid vikning, otillräcklig förvaring

 Vikt: 14,25kg, Mått hopvikt: 89 x 76 x 42 cm, Mått uppfälld: 92 x 76 x 111 cm, Sitsbredd: 2 x 31 cm, Handtagshöjd 101 cm, Liggyta: 79 cm, Hjuldiameter bakhjul: 28 cm, Hjuldiameter framhjul 23,6 cm. Maxvikt 15 kg.

Vår recension

Hauck Roadster Duo är en av de billigaste tvillingvagnarna på marknaden, men vissa förbättringar måste göras om den också vill bli klassad som en av de bästa.

Hauck är ett tyskt företag som har tillverkat utrustning för spädbarn och barn sedan 1921, inklusive barnvagnar, bilstolar, resesängar och leksaker. Dess filosofi är ”Fun For Kids” och säkerhet för föräldrar till ett rimligt pris.

Roadster Duo är den enda dubbelvagnen i sitt sortiment – en tvillingvagn (sida vid sida) som säljs som lämplig för tvillingar eller småbarn och en bebis. Båda platserna fungerar oberoende och kan komma ner i fullt liggläget. Det finns ett 5-punkts säkerhetsbälte, fjädring på bakaxeln och framhjulen kan svänga 360 grader eller låsas. En central låsbroms arbetar på båda bakhjulen.

Hur lätt är den att vika ihop?

Det ska gå att vika ihop den med en hand.

Hur är den att köra?

Hauck Roadster Duo är lätt att köra på jämna ytor och framhjulen (som är fast plast, så inga punkteringar) kan fixeras eller svängas.På ojämna ytor blir det klart jobbigare.

Vad är det för hjul? 

Plasthjul, punkteringsfria.

Hur kan du fälla sitsarna på Hauck Roadster duo?

Ett snyggt växelsystem bakom sätena gör att ryggarna kan luta sig oberoende av varandra och till exakt den vinkel du behöver, medan selen är väl vadderad och bekväm.

Sitsarna verkar vara bekväma nog för korta resor och barn tyckts njuta av turen.

Roadster Duo kommer bara i en färg – svart och beige – men det skulle passa tjejer och pojkar och är ganska smakfullt.

Bäst av allt är priset. För runt 1700-2100kr är det bland de billigaste tvillingvagnarna på marknaden.

 

Vad ska du se upp för

Bredden! Det finns många tvillingvagnar och ingen är så breda som denna. Kika noga så den kommer in där du brukar vara innan du köper. Det är alltså inte helt lätt att ta bussen eller för den delen gå i trånga gångar i matbutiken.

Det andra huvudproblemet är Roadster Duo är en tvillingvagn med en identitetskris. De har svårt att bestämma sig för om den ska vara lätt och praktiskt eller stabil och tillförlitlig. Till följd av detta misslyckas det på båda områden. Ramen känns robust och välbyggd, men resten av material och konstruktion är inte lika stabilt och av mindre kvalitet. Sätena är lite mer än tjock kartong täckt i tunt tyg, och suffletterna är lika tjocka som ett billigt paraply. Inte bara det, de höll på och lossna från barnvagnsramen, vilket är jobbigt och en potentiell fälla för små fingrar.

Medan ramen är robust är den ganska tung och den vikta storleken är fortfarande ganska stor och besvärlig. Det finns en klämma som håller ramen på plats när den viks, men det är besvärligt att släppa ut den igen.

Hur är förvaringen?

Roadster Duo har en förvaringskorg under varje sittplats samt en ficka på baksidan. Det är tyvärr ganska trångt.

Hur är handtaget?

Det är fast.

Är den lämplig från födseln?

Även om Roadster Duo säljs som lämplig från födseln är vi osäkra om detta verkligen är en tvillingvagn för nyfödda. Sätena saknar anständig dämpning och kan bara vara vända framåt. Det blir aningen bättre med liggdelarna men vi känner ändå att den är mycket bättre lämpad för äldre barn som inte behöver vara helt i liggläge.

 liggdel hauck roadster duo liggdel och sittdel hauck roadster duo

Vem är Hauck Roadster Duo buggy bäst för

Har du en begränsad budget med äldre barn eller småbarn och utrymme för att förvara denna tvillingvagn uppfälld är denna vagn lämplig. .

 Slutsats

Ett budgetköp, men tyvärr är kvaliteten på Hauck Roadster Duo återspeglad i priset. Denna dubblelvagn skulle vara bra för morföräldrar eller som en andra barnvagn, så länge du inte behöver vika den ofta, lyfta in den  i en bil eller ta den på kollektivtrafiken.